Description: De huisartsenwachtpost is er om u bij dringende medische problemen te helpen wanneer uw eigen huisarts afwezig is.U hebt er als patiënt alle belang bij om steeds zelf naar de huisartsenwachtpost te gaan indien dit enigszins mogelijk is. Daar kan de arts u in betere omstandigheden onderzoeken en helpen. Er is steeds een arts aanwezig. Zo vermijdt u lange wachttijden.Indien u zich, om medische reden, niet kunt verplaatsen, kunt u een huisbezoek aanvragen.De huisartsenwachtpost werkt nauw samen met de spoeddiensten van de verschillende ziekenhuizen, zodat deze waar nodig voor bijkomende specialistische hulp kunnen zorgen.Afhankelijk van de aard en ernst van de klacht zorgt de post voor:voorlichting en advieseen raadplegingeen huisbezoek indien een patiënt niet naar de post kan komenVan elke raadpleging of huisbezoek krijgt uw huisarts een verslag.
Description: Hoe helpt een woonkantoor u?KoopadviesStaat uw droomwoning te koop? Of hebt u een leuk appartement gevonden? Maak dan een afspraak voor koopadvies. Zo krijgt u advies vóór u een beslissing neemt.Een architect bezoekt samen met u het gebouw.Hij geeft u technisch advies.En hij schat de kosten van een verbouwing.Advies bij bouw of renovatieOnze technisch adviseurs:onderzoeken uw woning,adviseren u over de nodige werken,vergelijken offertes van aannemershelpen u als u een probleem hebt tijdens de verbouwing.Advies over duurzaam en ecologisch (ver)bouwenOnze technisch adviseurs geven u info over duurzame bouwmaterialen, isolatie, ... Ook op de website van het EcoHuis vindt u info over duurzaam (ver)bouwen.Advies over premiesWe geven advies over woonpremies van verschillende overheden en netbeheerders. We bereiden uw aanvragen voor en volgen ze op. Advies over woonkwaliteitWe helpen u om tekorten aan uw (huur)woning aan te pakken (bv. vochtproblemen).We kunnen bemiddelen met de eigenaar om de nodige werken uit te voeren.Bij ernstige problemen starten we een kwaliteitsonderzoek.En er is meer. Wij bieden ook:advies over sociaal huren,hulp bij de aanvraag van een huursubsidie,advies over de verhuur van een gekochte woning,begeleiding bij projecten voor levenslang wonen,hulp bij de aanvraag van een conformiteitsattest.
Description: De stad Antwerpen beschikt voor haar administratieve dienstverlening naar de burger over stadsloketten in de 9 districtshuizen en ook over een stadsloket op Linkeroever.
Description: Samenvatting:Locatie van scholen voor secundair ondewijs (secundaire scholen en middenscholen) van de diverse netten binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de secundaire scholen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De secundaire scholen zijn ingedeeld volgens het volgende subtype: voltijds secundair onderwijs, voltijds secundair onderwijs - middenschool, deeltijds secundair onderwijs (DBSO), buitengewoon secundair onderwijs (BUSO) en buitengewoon secundair onderwijs (BUSO) - middenschool Aanmaak:LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort. Eerstegraad, ASO, KSO, TSO, BSO, Onthaal, DBSO, BUSO zijn de verschillende leervormen die een secundaire school kan aanbieden.
Description: Een recyclagepark is een plaats waar je, als particulier, terecht kunt met al je huishoudelijk afval (uitgezonderd restafval en groente-, fruit- en ander keukenafval). Een toezichter wijst waar je je meegebrachte afvalstoffen mag deponeren. Op deze manier worden de materialen selectief ingezameld en kunnen ze later, al dan niet na een voorafgaande bewerking, worden hergebruikt als grondstof. Alle parken zijn enkel toegankelijk voor particulieren die in Antwerpen wonen. Bedrijven, zelfstandigen, verenigingen, vzw's, ... kunnen hier dus niet terecht met hun afval. Zij dienen - volgens de regels van het afvalstoffendecreet en het huishoudelijk reglement van vzw Recyclant - zelf in te staan voor de verwerking van de door hun ontstane afvalstoffen. Een lijst van wat wel en niet naar een recyclagepark mag staat op de website http://milieu.antwerpen.be/MIDA/
Description: Samenvatting:Locatie van scholen voor basisondewijs (kleuter- en/ of lageronderwijs) van de diverse netten binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de basisscholen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De basisscholen zijn ingedeeld volgens het volgende subtype: kleuteronderwijs, lager onderwijs, basisonderwijs (zowel kleuter als lager onderwijs), buitengewoon kleuter onderwijs, buitengewoon lager onderwijs en buitengewoon basisonderwijs. Aanmaak:LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort. LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de ziekenhuizen en poliklinieken weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.
De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de ziekenhuizen en poliklinieken weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.
De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: SamenvattingEen vlakkenlaag die het openbaar domein (straten, pleinen, parken) indeelt in verschillende zones.DoelDoor SB/GB gebruikt om een type gebied (park, straatbeplanting, ...), (straat)naam, district e.d. toe te kennen aan punt-, lijn- en vlakelementen in de groeninventaris. Op basis daarvan kunnen de groengegevens sneller gefiltert en/of gegroepeerd worden.Basis (aanmaak)Grotendeels aangemaakt uit de laag Terrein (wegzones en kruispuntzones), aangevuld met de contouren van alle groenzones door SB/GB beheerd. Contouren worden opgemaakt obv de kadastrale percelen en/of het opgemeten groen. Iedere straat beslaat 1 vlak, en heeft kenmerken straatnaam, type gebied(i.c. straatbeplanting), district en postcode.De grens tussen twee straten is vastgelegd obv de logica van het beheer van het groen. Andere gebieden (parken, 'tuinen' van wooncomplexen, scholen e.d. en specifieke terreinen zoals begraafplaatsen, parkingsen bufferzones) hebben vaak ook een naam.
Description: Openbaar vervoer: localisatie van de tramlijnen op grondgebied Antwerpen. Per lijn wordt aangegeven over welke tramverbinding het gaat en volgens welke richting deze tram rijdt.
Description: Localisatie van de bushaltes op grondgebied Antwerpen. Per halte wordt weergegeven welke bus er stopt. De spreiding van de haltes wordt weergegeven. De basisbestanden van de lijn geven geen koppeling tussen haltes en lijnen. Nu kan per halte worden bekeken welke stadsbus er stopt. Dit kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses ivm bereikbaarheid.
Description: Samenvatting:
Localisatie van alle postkantoren op het grondgebied van de stad Antwerpen op basis van de Grootschalige Basiskaart. Doel:
De locatie van postkantoren kan gebruikt worden als ondersteunend instrument voor de dienstverlening. De postkantoren zijn ingedeeld volgens het volgende subtype: postkantoor en postpunt. Aanmaak:
De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens uit de Gouden Gids en de Post. De adresvelden werden gebruikt om de kantoren te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.