Description: Het bestand bevat de huisnummers in Vlaanderen en hun positie. De posities zijn centroïdes van kadastrale percelen, het administratieve percelen en gebouwen volgens het GRB waaraan een huisnummer gekoppeld is. Ook de straatnamen in België zitten in het bestand, inclusief een verwijzing naar de wegen waarop ze slaan voor Vlaanderen en Brussel.
Description: Samenvatting:
Wijkniveau dat gebruikt wordt voor de analyse van omgevingsinformatie. Dit wijkniveau is een niveau tussen districten en statistische sectoren. Iedere wijk is een verzameling van statistische sectoren. Bij de samenstelling werd zoveel mogelijk afgestemd met de wijken van het stedelijk wijkoverleg. Doel:
Wijkniveau dat gebruikt wordt voor de analyse van omgevinsinformatie. Aanmaak:
De wijkindeling is gebaseerd op statistische sectoren
Description: Samenvatting:Localisatie en documentatie van alle speelterreinen van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de speelterreinen weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Aanmaak:Speelterreinen worden gedefinieerd als:"(speel)terreinen op het openbaar domein waar speeltoestellen voorzien zijn". Grondopp en Gemetenopp zijn dezelfde: de grondoppervlakte van het ingetekende speelterrein.
Description: Samenvatting:Localisatie en documentatie van alle speelbossen van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de speelbossen weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.
Copyright Text: Cultuur, Sport en Jeugd ism Studiedienst Antwerpen / GIS
Description: Samenvatting:Al de papiermanden op de openbare weg. De dataset bevat papiermanden van gans het grondgebied Stad Antwerpen. Type papiermand volgens goedgekeurd straatmeubulair. Doel:Ondersteunend element naar dienstverlening en beleid van Stad Antwerpen Aanmaak:Punten op terrein ingegeven door gebruik te maken van een tablet-pc. De basis voor het ingeven van deze punten is de GBKA.
Description: Localisatie van de tramlijnen op grondgebied Antwerpen. Per lijn wordt aangegeven over welke tramverbinding het gaat en volgens welke richting deze tram rijdt.
Description: De kaaimuur vormt de verharde grens tussen land en water. De dataset bevat kaaimuren op het grondgebied van de stad Antwerpen (excl. het havengebied).
Description: Samenvatting:
Deze digitale versie kwam tot stand door de integratie van enerzijds de digitale versie van de oorspronkelijke gewestplannen (KB's 1976 - 1980) met anderzijds de digitale gewestplanwijzigingen tot en met 01.01.02. Er is tevens een aanpassing gebeurd van de digitale gewestplannen aan de nieuwe begrenzingen van de 25 gewestplannen, die bij Besluit van de Vlaamse Executieve dd.14.10.92 werden aangepast aan de fusiegemeentegrenzen. Doel:
De raster versie is voor gebruikers die niet over GIS-software beschikken: zoals de originele papieren versie heeft deze kaart de topografische kaart van het NGI als achtergrond. Aanmaak:
Aan de hand van de digitale vectoriële gewestplannen (toestand 01/01/2002) op niveau Vlaanderen is een verrastering gebeurd.
Description: Samenvatting:Wegmarkeringen bevat alle wegbelijning die zichtbaar is op het terrein, zowel geschilderde belijning als belijning in klinkers. Doel:Visualisatie van de wegmarkeringen. Kan gebruikt worden bij analyses van verkeerssituaties. Aanmaak:Inventaris op basis van terreincontrole, inpassing op grootschalige gebouwen en wegen.
Description: Het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) is een geografisch informatiesysteem dat dientals topografische referentie voor Vlaanderen. Het is een gemeenschappelijke geografische basis waarop allegebruikers eigen gegevens kunnen enten. Het GRB bevat enkel geografische en kenmerkende informatievan goed definieerbare, conventioneel aanvaarde referentiegegevens: gebouwen, kavels, wegen en huninrichting, waterlopen en het wegennetwerk.
Description: Het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) is een geografisch informatiesysteem dat dientals topografische referentie voor Vlaanderen. Het is een gemeenschappelijke geografische basis waarop allegebruikers eigen gegevens kunnen enten. Het GRB bevat enkel geografische en kenmerkende informatievan goed definieerbare, conventioneel aanvaarde referentiegegevens: gebouwen, kavels, wegen en huninrichting, waterlopen en het wegennetwerk.
Description: De laag toont de volkstuinen. Volkstuinen zijn een gebruiksruimte. Volkstuinen zijn ingericht voor gebruik en onder voorwaarden toegankelijk.
Een volkstuin is een tuin, die niet bij eigen woning ligt, bewerkt wordt door een particulier. Vaak liggen ze samen in een volkstuincomplex.
Description: Samenvatting:
Localisatie van alle begraafplaatsen op het grondgebied van de stad Antwerpen op basis van de Grootschalige Basiskaart. Deze kaart is een verfijning van de Groene Open Ruimte kaart. Doel:
Deze geolaag geeft de exacte locatie van de begraafplaatsen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid, .. Aanmaak:
dwg tekeningen werden in ArcGis geimporteerd en m.b.v. de gbk werden de contouren ingetekend
Description: SamenvattingEen vlakkenlaag die het openbaar domein (straten, pleinen, parken) indeelt in verschillende zones.DoelDoor SB/GB gebruikt om een type gebied (park, straatbeplanting, ...), (straat)naam, district e.d. toe te kennen aan punt-, lijn- en vlakelementen in de groeninventaris. Op basis daarvan kunnen de groengegevens sneller gefiltert en/of gegroepeerd worden.Basis (aanmaak)Grotendeels aangemaakt uit de laag Terrein (wegzones en kruispuntzones), aangevuld met de contouren van alle groenzones door SB/GB beheerd. Contouren worden opgemaakt obv de kadastrale percelen en/of het opgemeten groen. Iedere straat beslaat 1 vlak, en heeft kenmerken straatnaam, type gebied(i.c. straatbeplanting), district en postcode.De grens tussen twee straten is vastgelegd obv de logica van het beheer van het groen. Andere gebieden (parken, 'tuinen' van wooncomplexen, scholen e.d. en specifieke terreinen zoals begraafplaatsen, parkingsen bufferzones) hebben vaak ook een naam.
Description: Het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) is een geografisch informatiesysteem dat dientals topografische referentie voor Vlaanderen. Het is een gemeenschappelijke geografische basis waarop allegebruikers eigen gegevens kunnen enten. Het GRB bevat enkel geografische en kenmerkende informatievan goed definieerbare, conventioneel aanvaarde referentiegegevens: gebouwen, kavels, wegen en huninrichting, waterlopen en het wegennetwerk.
Description: Samenvatting:Inventarisatie van de bedrijventerreinen op perceelsniveau in het Vlaams Gewest. Aan deze laag wordt door het Agentschap Ondernemen informatie gerelateerd inzake het al dan niet gebruik (incl. het type gebruik) en inzake het al dan niet beschikbaar zijn van percelen voor bedrijfsaanwending. Met gebruikspercelen wordt bedoeld de visueel waarneembare (al dan niet bebouwde) kavel, die uit een deel of uit meerdere kadastrale percelen kan bestaan. Doel:1) Inventarisatie in functie van ruimtebalans en behoefteramingen conform het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. 2) Opbouw van promotie-instrument voor begeleiding van potentiële investeerders en (her)lokaliserende bedrijven. Aanmaak:Gewestplan
Description: Samenvatting:Afbakening van de luchthaven op het grondgebied van stad Antwerpen Doel:De afbakening kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid Aanmaak:Op basis van de luchtfoto en de grootschalige basiskaart werd de afbakening van de luchthaven ingetekend. Er is een versnijding gebeurd op de gemeentegrens.
Description: De laag open ruimte gaat over open ruimtes die groen, water of verhard zijn. Bij groene ruimten gaat het over parken, straatbermen en braakgronden (> 300 m²). Maar niet over privétuinen. Bij verharde ruimten gaat het over pleinen, groene pleinen en verharde ruimten binnen groene ruimten. Maar niet over voetpaden, wegen en fietspaden.De hoofdcategorieën binnen open ruimte zijn natuurlijke ruimte, gebruiksruimte, agrarische ruimte, structuurruimte, wachtruimte, water en havenontwikkeling.Natuurlijke ruimte: groene ruimten met een natuurfunctie. Natuurlijke ruimten kunnen recreatief medegebruik kennen. Gebruiksruimte: open ruimtes die zijn ingericht voor gebruik. Agrarische ruimte: groene ruimten met agrarische functie. Dit kan landbouw, weiland en landbouwwegen zijn. Agrarische ruimte kan recreatief medegebruik kennen. Structuurruimte: groene ruimten met bufferfunctie (visuele buffer, geluidsbuffer, of buffer naar luchtkwaliteit) naar wegen of gebouwen. Structuurruimte kan ook groen zijn dat infrastructuren, van autosnelwegen tot lokale wegen en parkings, begeleidt. Structuurruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Wachtruimte: gronden wachtend op invulling. Deze ruimten kunnen projectontwikkeling, vrijliggend bedrijventerrein, grote privédomeinen,… zijn. Wachtruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Water: waterpartijen die niet deel uitmaken van andere categorieën, m.n. dokken, bevaarbare rivier, water dat meer dan 30% uitmaakt van gebruikscluster, rwzi-bekken. Havenontwikkeling: open ruimte gelegen in de haven die gererserveerd is voor havenontwikkeling.
Description: Samenvatting:
Overzicht van de percelen die in landbouwgebruik zijn op de uiterste indieningsdatum van de verzamelaanvraag dat jaar. De inventaris omvat ondermeer ook poelen, houtkanten, erven met stallen en gebouwen. Doel:
Aanmaken van een digitale gebiedsdekkende landbouwgebruikspercelenlaag teneinde te kunnen beantwoorden aan de mestwetgeving en het Berekenen van de grondgebonden voorwaarden voor notificatie van Gezinsveeteeltbedrijf en de Heffingen van de Mestbank. Aanmaak:
In kader van de mestwetgeving werden in 1998 alle landbouwgebruikspercelen van Vlaanderen geregistreerd (in ArcView), gebruikmakend van de zwart-wit orthofoto's op schaal 1:10.000 (1995). Daarbij werden voor 2/3 van de landbouwbedrijven de registraties 1997 geactualiseerd tot 1998 en de overige bedrijven werden voor het eerst geregistreerd. De geregistreerde dataset werd vervolgens onderworpen aan een reeks GIS-analyses die toegevoegde informatie verschaften ten aanzien van de mestbankreglementeringen