Description: Doel:Overzicht van de verschillende soorten routes in het functioneel fietsroutenetwerk van Antwerpen.Aanmaak:Gebaseerd op het functioneel fietsroutenetwerk van de provincie Antwerpen en aangevuld met lokale fietsroutes.Deze data werdt gekoppeld aan het wegenregister en vormt zo de laag.
Description: Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers.
Trage Wegen vzw heeft in opdracht van de stad de trage wegen in Antwerpen geïnventariseerd. Vervolgens zijn de trage wegen door de stad geïntegreerd in het Wegenregister.
Description: Wandelroutes door Antwerpen. De wandelroutes zijn o.a. 14 wandelingen door de landschappen van Antwerpen en wandelingen van Trage Wegen vzw.
Description: Een AED (Automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Dit bestand toont alle locaties waar stad Antwerpen een AED heeft in beheer bij een stadsdienst. AED's geplaatst door andere organisaties vindt je hier niet op.
Copyright Text: Stad Antwerpen | SD | Welzijn | Gezondheid
Description: Kadastergegevens geaggregeerd op bouwblokniveau,volgens de fiscale toestand op 1 januari van het betreffende jaar.Dit is een fijner niveau dan de buurten, wijken en postzones, die je kan raadplegen in stad in cijfers.(zie ook voor nog meer metadata over kadaster)Het betreft:Eigenaars:# en % inwonende eigenaarsVloeroppervlakteen woonoppervlakte: en afgeleiden: gemiddelde woonopp. per woning, vloer/ terrein ratio* en open/ vloer ratio**Woningen: # en % eengezinswoningen, # woningen in meergezinsgebouwenEengezinswoningen: # en % eengezinswoningen: rijhuis, halfopen huis en open huisBebouwde grondoppervlakte: volgens GRB en afgeleide bebouwingsgraad(% bebouwde oppervlakte)Onbebouwde oppervlakte: volgens GRB en afgeleide gemiddelde onbebouwde oppervlakte of buitenruimte Bouwjaar: gemiddeld bouwjaar van bouwblok (bij nieuwbouw zal dit gemiddelde naar boven gaan)Verdiepen: gemiddeld # verdiepen van bouwblokParkeren: totaal # parkeerplaatsen in bouwblok (volgens kadaster: garages, standplaatsen en parkings op percelen)Functies:% percelen volgens hoofdindeling NIS kadaster (woon, economie, ander en onbebouwd) en # percelen volgens detailindeling NIS kadaster (appartementsgebouwen, huizen, industrie, opslag, kantoor, commercieel, andere, onbebouwd)*Vloeroppervlakte t.o.v. oppervlakte perceel (Vloer Terrein Ratio). Dit is het aantal vierkante meters vloeroppervlakte van de bebouwing t.o.v. de totale oppervlakte van het perceel. De Vloer Terrein Ratio (V/T) zegt iets over de bebouwingsdruk: hoe lager de index hoe minder bebouwingsdichtheid.**Onbebouwde grondoppervlakte t.o.v. de vloeroppervlakte (Open Space Ratio). Dit is de oppervlakte van het perceel zonder de bebouwing (volgens GRB- hoofd- en bijgebouwen), ofwel de buitenruimte, onbebouwd in relatie tot het aantal vierkante meters vloeroppervlakte (verschillende verdiepen) van de bebouwing (volgens Kadaster). De Open Space ratio (OSR) is de maat van de niet bebouwde ruimte tov de vloeroppervlakte. Het zegt iets over de druk op de open onbebouwde ruimte: hoe lager de ratio hoe hoger de druk op de open ruimte.Jaarlijks wordt de kadastrale legger gekoppeld aan de percelen, maar ook aan de bouwblokken, zodat de informatie aan de hand van de percelen en ook de bouwblokken kan gevisualiseerd worden.De bebouwde en ook de onbebouwde oppervlakte wordt volgens de GRB- hoofd- en bijgebouwen berekend en komen niet van het kadaster. Bronnen: Kadaster en GRB
Copyright Text: Studiedienst en Stadsontwikkeling/Ruimte
Description: Kadastergegevens geaggregeerd op bouwblokniveau, volgens de fiscale toestand op 1 januari van het betreffende jaar.Dit is een fijner niveau dan de buurten, wijken en postzones, die je kan raadplegen in stad in cijfers.(zie ook voor nog meer metadata over kadaster)Het betreft:Eigenaars:# en % inwonende eigenaarsVloeroppervlakteen woonoppervlakte: en afgeleiden: gemiddelde woonopp. per woning, vloer/ terrein ratio* en open/ vloer ratio**Woningen: # en % eengezinswoningen, # woningen in meergezinsgebouwenEengezinswoningen: # en % eengezinswoningen: rijhuis, halfopen huis en open huisBebouwde grondoppervlakte: volgens GRB en afgeleide bebouwingsgraad(% bebouwde oppervlakte)Onbebouwde oppervlakte: volgens GRB en afgeleide gemiddelde onbebouwde oppervlakte of buitenruimte Bouwjaar: gemiddeld bouwjaar van bouwblok (bij nieuwbouw zal dit gemiddelde naar boven gaan)Verdiepen: gemiddeld # verdiepen van bouwblokParkeren: totaal # parkeerplaatsen in bouwblok (volgens kadaster: garages, standplaatsen en parkings op percelen)Functies:% percelen volgens hoofdindeling NIS kadaster (woon, economie, ander en onbebouwd) en # percelen volgens detailindeling NIS kadaster (appartementsgebouwen, huizen, industrie, opslag, kantoor, commercieel, andere, onbebouwd)*Vloeroppervlakte t.o.v. oppervlakte perceel (Vloer Terrein Ratio). Dit is het aantal vierkante meters vloeroppervlakte van de bebouwing t.o.v. de totale oppervlakte van het perceel. De Vloer Terrein Ratio (V/T) zegt iets over de bebouwingsdruk: hoe lager de index hoe minder bebouwingsdichtheid.**Onbebouwde grondoppervlakte t.o.v. de vloeroppervlakte (Open Space Ratio). Dit is de oppervlakte van het perceel zonder de bebouwing (volgens GRB- hoofd- en bijgebouwen), ofwel de buitenruimte, onbebouwd in relatie tot het aantal vierkante meters vloeroppervlakte (verschillende verdiepen) van de bebouwing (volgens Kadaster). De Open Space ratio (OSR) is de maat van de niet bebouwde ruimte tov de vloeroppervlakte. Het zegt iets over de druk op de open onbebouwde ruimte: hoe lager de ratio hoe hoger de druk op de open ruimte.Jaarlijks wordt de kadastrale legger gekoppeld aan de percelen, maar ook aan de bouwblokken, zodat de informatie aan de hand van de percelen en ook de bouwblokken kan gevisualiseerd worden.De bebouwde en ook de onbebouwde oppervlakte wordt volgens de GRB- hoofd- en bijgebouwen berekend en komen niet van het kadaster. Bronnen: Kadaster en GRB
Copyright Text: Studiedienst en Stadsontwikkeling/Ruimte
Description: Kadastergegevens geaggregeerd op bouwblokniveau.Dit is een fijner niveau dan de buurten, wijken en postzones, die je kan raadplegen in stad in cijfers.(zie ook voor nog meer metadata over kadaster)Het betreft:Eigenaars:# en % inwonende eigenaarsVloeroppervlakteen woonoppervlakte: en afgeleiden: gemiddelde woonopp. per woning, vloer/ terrein ratio* en open/ vloer ratio**Woningen: # en % eengezinswoningen, # woningen in meergezinsgebouwenEengezinswoningen: # en % eengezinswoningen: rijhuis, halfopen huis en open huisBebouwde grondoppervlakte: volgens GRB en afgeleide bebouwingsgraad(% bebouwde oppervlakte)Onbebouwde oppervlakte: volgens GRB en afgeleide gemiddelde onbebouwde oppervlakte of buitenruimte Bouwjaar: gemiddeld bouwjaar van bouwblok (bij nieuwbouw zal dit gemiddelde naar boven gaan)Verdiepen: gemiddeld # verdiepen van bouwblokParkeren: totaal # parkeerplaatsen in bouwblok (volgens kadaster: garages, standplaatsen en parkings op percelen)Functies:% en % oppervlakte percelen volgens hoofdindeling NIS kadaster (woon, economie, ander en onbebouwd) en # en oppervlakte percelen volgens detailindeling NIS kadaster (appartementsgebouwen, huizen, industrie, opslag, kantoor, commercieel, andere, onbebouwd)Trage weg: bouwblok heeft al dan niet trage weg(en): voor niet gemotoriseerd verkeer: voetgangers, fietsers, vaak paden door parken, bouwblokken*Vloeroppervlakte t.o.v. oppervlakte perceel (Vloer Terrein Ratio). Dit is het aantal vierkante meters vloeroppervlakte van de bebouwing t.o.v. de totale oppervlakte van het perceel. De Vloer Terrein Ratio (V/T) zegt iets over de bebouwingsdruk: hoe lager de index hoe minder bebouwingsdichtheid.**Onbebouwde grondoppervlakte t.o.v. de vloeroppervlakte (Open Space Ratio). Dit is de oppervlakte van het perceel zonder de bebouwing (volgens GRB- hoofd- en bijgebouwen), ofwel de buitenruimte, onbebouwd in relatie tot het aantal vierkante meters vloeroppervlakte (verschillende verdiepen) van de bebouwing (volgens Kadaster). De Open Space ratio (OSR) is de maat van de niet bebouwde ruimte tov de vloeroppervlakte. Het zegt iets over de druk op de open onbebouwde ruimte: hoe lager de ratio hoe hoger de druk op de open ruimte.Jaarlijks wordt de kadastrale legger gekoppeld aan de percelen, maar ook aan de bouwblokken, zodat de informatie aan de hand van de percelen en ook de bouwblokken kan gevisualiseerd worden.De bebouwde en ook de onbebouwde oppervlakte wordt volgens de GRB- hoofd- en bijgebouwen berekend en komen niet van het kadaster. Bronnen: Kadaster en GRB
Copyright Text: Studiedienst en Stadsontwikkeling/Ruimte
Description: Laag met alle fietsinfrastructuur in Antwerpen. Primaire bron = Wegen Informatie Systeem, omgezet van vlakken naar lijnen.
Indien nodig manueel aangevuld.
Description: De atlassen van de Buurtwegen werden opgemaakt in opvolging van de wet van 10 april 1841. Deze wet op de buurtwegen is nog steeds van kracht. Bedoeling was een inventarisatie te maken van alle "openbare" wegen en "private wegen met openbare erfdienstbaarheid". In de periode 1843-1845 werden voor alle gemeenten leggers, openbare registers, van de buurtwegen opgemaakt. Deze zijn de geschiedenis ingegaan als Atlassen der Buurtwegen. Elke Atlas bestaat uit 3 luiken : overzichtsplan(nen), detailplannen en tabellen. Deze zijn ingescand en beschikbaar via http://www.provant.be/bestuur/grondgebied/gis/atlas_buurtwegen/. In de loop der jaren werden talrijke wijzigingen (afschaffingen, bijklasseringen, verleggingen) op voordracht van de gemeente, door de deputatie goedgekeurd. Bij elke beslissing hoort een plan (document van wijziging) dat apart bewaard wordt. De digitale Atlas der Buurtwegen bestaat uit 3 vectoriële lagen : De Atlasgemeenten (vroegere administratieve indeling) , de originele buurtwegen en de wijzigingen. De laag 'Buurtwegen' bevat de originele wegen vermeldt op de Atlas. Dit zijn oa. buurtwegen(chemin), voetwegen (sentier), spoorwegen (chemin de fer), grote wegen (grande route), …
Description: De atlassen van de Buurtwegen werden opgemaakt in opvolging van de wet van 10 april 1841. Deze wet op de buurtwegen is nog steeds van kracht. Bedoeling was een inventarisatie te maken van alle "openbare" wegen en "private wegen met openbare erfdienstbaarheid". In de periode 1843-1845 werden voor alle gemeenten leggers, openbare registers, van de buurtwegen opgemaakt. Deze zijn de geschiedenis ingegaan als Atlassen der Buurtwegen. Elke Atlas bestaat uit 3 luiken : overzichtsplan(nen), detailplannen en tabellen. Deze zijn ingescand en beschikbaar via http://www.provant.be/bestuur/grondgebied/gis/atlas_buurtwegen/. In de loop der jaren werden talrijke wijzigingen (afschaffingen, bijklasseringen, verleggingen) op voordracht van de gemeente, door de deputatie goedgekeurd. Bij elke beslissing hoort een plan (document van wijziging) dat apart bewaard wordt. De digitale Atlas der Buurtwegen bestaat uit 3 vectoriële lagen : De Atlasgemeenten (vroegere administratieve indeling) , de originele buurtwegen en de wijzigingen. De laag wijzigingen bevat de latere aanpassingen op de originele Atlas.