Name: Parkeerplaatsen voor personen met een handicap
Display Field: GISID
Type: Feature Layer
Geometry Type: esriGeometryPolygon
Description: De parkeervakken in het betaald parkeerareaal van Antwerpen werden door Teccon in 2018 geinventariseerd waarbij de parkeervakken ingetekend werden met een accuratie van 30cm en hun bestemmingen (inclusief venstertijden) werden geinventariseerd. Deze laag is een selectie van de huidig geldende parkeervakken waarvoor bestemming Mindervalideplaats geldt zonder een regime van venstertijden.
Description: In een aantal winkelstraten moeten bewoners net als bezoekers tijdens de winkeluren een blauwe parkeerschijf leggen of betalen om te parkeren. Ook als zij een bewonersvergunning hebben.Aanmaak door Mobiliteit en Parkeren Antwerpen.
Copyright Text: Stadsontwikkeling/Mobiliteit/Mobiliteit en Parkeren
Description: Samenvatting:Localisatie en documentatie van alle speelbossen van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de speelbossen weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.
Copyright Text: Cultuur, Sport en Jeugd ism Studiedienst Antwerpen / GIS
Description: Overzicht van alle sportconcessies. Een sportconcessie is grond of sportinfrastructuur die voor een langere periode in bruikleen wordt gegeven aan sportclubs.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de centra voor kortverblijf weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het woon- en zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Een centrum voor kortverblijf biedt tijdelijk verzorging en opvang aan ouderen. Als oudere verblijft men er dag en nacht of alleen ‘s nachts. Ze zijn verbonden aan een woon-zorgcentrum en de dienstverlening is er grotendeels hetzelfde. Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de centra voor kortverblijf weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het woon- en zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.
Een centrum voor kortverblijf biedt tijdelijk verzorging en opvang aan ouderen. Als oudere verblijft men er dag en nacht of alleen ‘s nachts. Ze zijn verbonden aan een woon-zorgcentrum en de dienstverlening is er grotendeels hetzelfde. Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.
De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: Een hondenloopzone is een door de stad afgebakend terrein: omheind en aangeduid door een bord. Hondenloopzones zijn de enige plaatsen in de stad waar een hond op het openbaar domein mag los lopen (niet aangelijnd). Deze terreinen hebben een omheining, poort, vuilbak en een bord soms ook voorzien van verlichting en één of meerdere banken. Volgens de mogelijkheden kan een hondenloopzone vrij klein of heel groot zijn, met beperkte of net meer faciliteiten (meer zitbanken, meerdre ingangen, enz.). Een hondenloopzone wordt aangelegd door de stad of het district en wordt door het stadspersoneel onderhouden.
Description: Deze laag bevat alle zuilen van de ondergrondse sorteerstraten als apart punt met zuilnummer. Niet te verwarren met de laag SORTEERSTRAAT_ONDERGRONDS, waar elk punt een 'sorteerstraat' is (een verzameling van zuilen).
Description: Overzicht van de buitensportterreinen in en rond Antwerpen op basis van een inventaris van de Openruimtekaart, de Feniks-databank van CS/Sport en de Cosmo-databank van SW/Beheer en Onderhoud/Speelcel.
Description: De geo-laag "Grachten_Beheer" lokaliseert alle grachten die op het grondgebied van de stad Antwerpen liggen. Op basis van vakkennis en luchtfoto's werden deze grachten ingetekend.
Description: De geo-laag "Grachten_Duikers" lokaliseert de duikers die op het grondgebied van de stad Antwerpen liggen. Op basis van vakkennis en luchtfoto's werden deze duikers ingetekend.Deze inventarisatie is niet volledig.
Description: De geo-laag "Grachten_Roosters" lokaliseert de roosters die op het grondgebied van de stad Antwerpen liggen. Op basis van vakkennis en luchtfoto's werden deze roosters ingetekend.Deze inventarisatie is niet volledig.
Description: Samenvatting:Lokalisatie en documentatie van de sportinfrastructuur binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de sportinfrastructuur weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De sportinfrastructuur is ingedeeld volgens volgend type: openluchtsport, binnensport en buurtsport Aanmaak:De inventaris werd opgemaakt door de stedelijke sportdienst. Het bevat alle door de stad beheerde sportinfrastructuur, infrastructuur in concessie gegeven en privé infrastructuur. Vanwege de sterk veranderde context kan deze laatste minder volledig zijn. Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. SportOpp is de netto oppervlakte van de sportzalen of zwembaden. Capa_Zit is de maximale zitcapaciteit en Capa_Staan is de maximale staancapaciteit van de voorziening. Momenteel zijn deze waarden nog niet gekend. Gemeten opp is de netto sportoppervlakte.
Copyright Text: Stadsontwikkeling ism de Stedelijk Sportdienst
Description: Samenvatting:Lokalisatie en documentatie van de sportinfrastructuur binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de sportinfrastructuur weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De sportinfrastructuur is ingedeeld volgens volgend type: openluchtsport, binnensport en buurtport Aanmaak:De inventaris werd opgemaakt door de stedelijke sportdienst. Het bevat alle door de stad beheerde sportinfrastructuur, infrastructuur in concessie gegeven en privé infrastructuur. Vanwege de sterk veranderde context kan deze laatste minder volledig zijn. Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. SportOpp is de netto oppervlakte van de sportzalen of zwembaden. Capa_Zit is de maximale zitcapaciteit en Capa_Staan is de maximale staancapaciteit van de voorziening. Momenteel zijn deze waarden nog niet gekend. Gemeten opp is de netto sportoppervlakte.
Copyright Text: Stadsontwikkeling ism de Stedelijk Sportdient
Description: Hoe helpt een woonkantoor u?KoopadviesStaat uw droomwoning te koop? Of hebt u een leuk appartement gevonden? Maak dan een afspraak voor koopadvies. Zo krijgt u advies vóór u een beslissing neemt.Een architect bezoekt samen met u het gebouw.Hij geeft u technisch advies.En hij schat de kosten van een verbouwing.Advies bij bouw of renovatieOnze technisch adviseurs:onderzoeken uw woning,adviseren u over de nodige werken,vergelijken offertes van aannemershelpen u als u een probleem hebt tijdens de verbouwing.Advies over duurzaam en ecologisch (ver)bouwenOnze technisch adviseurs geven u info over duurzame bouwmaterialen, isolatie, ... Ook op de website van het EcoHuis vindt u info over duurzaam (ver)bouwen.Advies over premiesWe geven advies over woonpremies van verschillende overheden en netbeheerders. We bereiden uw aanvragen voor en volgen ze op. Advies over woonkwaliteitWe helpen u om tekorten aan uw (huur)woning aan te pakken (bv. vochtproblemen).We kunnen bemiddelen met de eigenaar om de nodige werken uit te voeren.Bij ernstige problemen starten we een kwaliteitsonderzoek.En er is meer. Wij bieden ook:advies over sociaal huren,hulp bij de aanvraag van een huursubsidie,advies over de verhuur van een gekochte woning,begeleiding bij projecten voor levenslang wonen,hulp bij de aanvraag van een conformiteitsattest.
Description: Samenvatting:
Afbakening van de luchthaven op het grondgebied van stad Antwerpen Doel:
De afbakening kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid Aanmaak:
Op basis van de luchtfoto en de grootschalige basiskaart werd de afbakening van de luchthaven ingetekend. Er is een versnijding gebeurd op de gemeentegrens.
Description: De laag toont de volkstuinen. Volkstuinen zijn een gebruiksruimte. Volkstuinen zijn ingericht voor gebruik en onder voorwaarden toegankelijk.
Een volkstuin is een tuin, die niet bij eigen woning ligt, bewerkt wordt door een particulier. Vaak liggen ze samen in een volkstuincomplex.
Description: Het bedrijf Umicore stoot zware metalen uit zoals lood. Kleine zware metalen deeltjes zetten zich vast op stofdeeltje in de lucht. Hoe dichter bij het bedrijf hoe meer van deze stofdeeltjes neerslaan en in en op de bodem terecht komen. Hierdoor is er meer kans om zware metalen via de handen in te slikken. Deze tips zijn extra belangrijk om kinderen te beschermen. Ze zijn gevoeliger aan de negatieve gevolgen van zware metalen en komen er door hun gedrag vaker mee in aanraking.
Description: Samenvatting:De laag horecakernen lokaliseert de gebouwenin Antwerpen die vallen in een bovenlokale horecakern. Deze horecakernen werden bepaald op basis van een driejaarlijkse opname door Ondernemen en Stadsmarketing van de commerciële zaken in de Antwerpse winkelstraten (2004, 2007, 2010, 2013, 2016). Voor meer gedetailleerde informatie omtrent de metingen wordt verwezen naar: "Meting van de Antwerpse Winkelstraten 2016", Ondernemen en Stadsmarketing/Business en Innovatie.Doel:Aanmaak:In samenwerking met Studiedienst/GISwerden de gebouwenvan de horecakernen ingetekend. De straten worden uit het GRB gehaald.
Copyright Text: Ondernemen en Stadsmarketing/Business en Innovatie
Description: SamenvattingEen Toekomstboom is een boom in een straat of op een plein waarvoor de nodige voorzieningen zijn getroffen en bijhorende investeringen zijn gedaan om hem groot en oud te laten worden en zo lang mogelijk te behouden.Deze datalaag is een afgeleide van (selectie uit) de laag Groeninventaris_Boom.DoelHet principe van de Toekomstbomen vertalen naar een geografische databank met alle Toekomstbomen, kandidaat Toekomstbomen en zoekzones op het openbaar domein van de stad Antwerpen. Deze informatie actueel houden en ontsluiten.Toekomstbomen behouden en de standplaats verbeteren of uitbreiden volgens de normen opgenomen in de definitie van Toekomstbomen, of volgens de behoefte van de Toekomstboom.Toekomstbomen een effectieve bescherming bieden door ze labelen.Verdere beschrijving, normen en werkwijze in verband met aanplanten en beschermen van Toekomstbomen is te vinden in het Bomenplan (addendum Toekomstbomen).BasisKaartlaag aangemaakt uit eenmalige grootschalige opmeting (vnl. door mobile mapping) enverder aangevuld met terrestrische metingen. Update van de gegevens gebeurt door verwerking van as-builtplannen. Deze data wordt dagelijks bijgehouden en is dus steeds up to date.Inbrengen en controle van de attributen (boomsoort, stamomtrek) gebeurt door deterreinbeheerders van SB/GB.
Copyright Text: Stadsbeheer/Groen en Begraafplaatsen
Description: Samenvatting : Een inventaris van alle bomen in de publieke ruimte die worden beheerd door de stad (Stadsbeheer). Bomen zijn meerjarige houtige planten van meer dan 3m hoog (sommige lagere scheer- of knotvormen zijn dus niet als boom geïnventariseerd). Bomen in bosverband worden niet individueel beheerd en worden als vlak aangeduid. Doel: Kennis en efficiënt beheer van het bomenbestand in de stad. De kaartlaag is enkel raadpleegbaar. Het aanbrengen van wijzigingen en opslaan van extra informatie (schade, beheergegevens... ) gebeurt in aangepaste software. Basis: Kaartlaag aangemaakt uit eenmalige grootschalige opmeting (vnl. door mobile mapping) en verder aangevuld met terrestrische metingen. Tekortzones zijn vnl. parken en die worden in de periode 2014 - 2018 verder opgemeten. Update van de gegevens gebeurt door verwerking van as-builtplannen. Inbrengen en controle van de attributen (boomsoort, stamomtrek) gebeurt door de terreinbeheerders van SB/GB.
Description: Alle meubilair in de groene publieke ruimte - vnl. in parken en op pleinen - dat wordt beheerd door de stad (Stadsbeheer). Speeltoestellen en fietsenstallingen zijn aangegeven als 'obstakels' in het groen.
Description: Een inventaris van alle afsluitingen en oeverzones in de publieke ruimte die worden beheerd door de stad (Stadsbeheer).De oeverzone is weergegeven als lijn. Deze lijn is de rand van het wateroppervlak op moment van opmeten.
Description: Samenvatting: Een inventaris van alle afsluitingen en oeverzones in de publieke ruimte die worden beheerd door de stad(Stadsbeheer). Doel: Kennis en efficiënt beheer van het groenareaal in de stad. De kaartlaag is enkel raadpleegbaar. Hetaanbrengen van wijzigingen en opslaan van extra informatie (schade, beheergegevens... ) gebeurt inaangepaste software. Basis: Kaartlaag aangemaakt uit eenmalige grootschalige opmeting (vnl. door mobile mapping) en verderaangevuld met terrestrische metingen. Tekortzones zijn vnl. parken en die worden in de periode 2014 -2018 verder opgemeten. Update van de gegevens gebeurt door verwerking van as-builtplannen.Inbrengen en controle van de attributen (soort groenvlak) gebeurt door deterreinbeheerders van SB/GB.