Description: De stad Antwerpen beschikt voor haar administratieve dienstverlening naar de burger over stadsloketten in de 9 districtshuizen en ook over een stadsloket op Linkeroever.U wilt meer info over de heraanleg van uw straat? U heeft een vraag over het vrijetijdsaanbod in uw buurt? Of u had graag een subsidie aangevraagd voor een project? Dan kan u terecht bij de medewerkers van districtswerking.Districtswerking is een verzameling van verschillende diensten van communicatie tot jeugd en senioren, over cultuur en sport. Maar ook stedelijk wijkoverleg en openbaar domein vallen hieronder. Deze diensten vindt u in het districtshuis van uw woonplaats.Dieze laag bevat de polygonen van de gebouwen waar deze diensten gehuisvest zijn.
Description: Samenvatting:Overzicht van de publiek toegankelijke toiletten en urinoirs, zowel in openbare gebouwen als op het publiek domein.Aanmaak: Overzicht van alle actieve locaties aangevuld met beheersinformatie en openingstijden. Doel:Gebruikt als bron voor het toilettenplan (A 1) en voor publicatie op de website (www.antwerpen.be).
Description: Samenvatting:Lokalisatie en documentatie van de sportinfrastructuur binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de sportinfrastructuur weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De sportinfrastructuur is ingedeeld volgens volgend type: openluchtsport, binnensport en buurtport Aanmaak:De inventaris werd opgemaakt door de stedelijke sportdienst. Het bevat alle door de stad beheerde sportinfrastructuur, infrastructuur in concessie gegeven en privé infrastructuur. Vanwege de sterk veranderde context kan deze laatste minder volledig zijn. Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. SportOpp is de netto oppervlakte van de sportzalen of zwembaden. Capa_Zit is de maximale zitcapaciteit en Capa_Staan is de maximale staancapaciteit van de voorziening. Momenteel zijn deze waarden nog niet gekend. Gemeten opp is de netto sportoppervlakte.
Copyright Text: Stadsontwikkeling ism de Stedelijk Sportdient
Description: SamenvattingEen vlakkenlaag die het openbaar domein (straten, pleinen, parken) indeelt in verschillende zones.DoelDoor SB/GB gebruikt om een type gebied (park, straatbeplanting, ...), (straat)naam, district e.d. toe te kennen aan punt-, lijn- en vlakelementen in de groeninventaris. Op basis daarvan kunnen de groengegevens sneller gefiltert en/of gegroepeerd worden.Basis (aanmaak)Grotendeels aangemaakt uit de laag Terrein (wegzones en kruispuntzones), aangevuld met de contouren van alle groenzones door SB/GB beheerd. Contouren worden opgemaakt obv de kadastrale percelen en/of het opgemeten groen. Iedere straat beslaat 1 vlak, en heeft kenmerken straatnaam, type gebied(i.c. straatbeplanting), district en postcode.De grens tussen twee straten is vastgelegd obv de logica van het beheer van het groen. Andere gebieden (parken, 'tuinen' van wooncomplexen, scholen e.d. en specifieke terreinen zoals begraafplaatsen, parkingsen bufferzones) hebben vaak ook een naam.
Description: Samenvatting:Locatie van scholen van de diverse netten binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de scholen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De scholen zijn ingedeeld volgens het volgende type: basisonderwijs, secundair onderwijs, hoger onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs. Aanmaak:LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort.
Description: Samenvatting:Een recyclagepark is een plaats waar je, als particulier, terecht kunt met al je huishoudelijk afval (uitgezonderd restafval en groente-, fruit- en ander keukenafval). Een toezichter wijst waar je je meegebrachte afvalstoffen mag deponeren. Op deze manier worden de materialen selectief ingezameld en kunnen ze later, al dan niet na een voorafgaande bewerking, worden hergebruikt als grondstof. Alle parken zijn enkel toegankelijk voor particulieren die in Antwerpen wonen. Bedrijven, zelfstandigen, verenigingen, vzw's, ... kunnen hier dus niet terecht met hun afval. Zij dienen - volgens de regels van het afvalstoffendecreet en het huishoudelijk reglement van vzw Recyclant - zelf in te staan voor de verwerking van de door hun ontstane afvalstoffen. Een lijst van wat wel en niet naar een recyclagepark mag staat op de website http://milieu.antwerpen.be/MIDA/ Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de recyclageparken weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. Aanmaak:Aangemaakt op basis van de gegevens van de milieudienst, Slachthuislaan. Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het gebouw of het perceel.
Description: Samenvatting:Al de glascontainers zowel op de openbare weg als enkele op prive locatie. De dataset bevat de glascontainers van gans het grondgebied Stad Antwerpen Doel:Ondersteunend element naar dienstverlening en beleid van Stad Antwerpen. Aanmaak:Punten op het terrein ingetekend op gedetailleerde plans die vanuit het project afgedrukt werden.
Copyright Text: Stads- en buurtonderhoud/stadsreiniging
Description: Samenvatting:Indeling van de wegassen volgens beheer. Stads- en gewestwegen, verder ingedeeld in N-, R-, A- en E-wegen. Doel:Beheerder van de straat kennen. Aanmaak:Attribuut van wegbeheerder toegekend aan de wegsegmenten.
Copyright Text: Stadsontwikkeling/mobiliteit en verkeer
Description: Samenvatting:De bestaande en geplande bovengrondse sorteerstraten (de uitgevoerde, in aanleg en in onderzoek) op het openbaar domein. Doel:Ondersteunend element naar dienstverlening en beleid van de stad Antwerpen Aanmaak:intekening, op basis van een Excelsheet
Description: Samenvatting:De bestaande en geplande sorteerstraten (de uitgevoerde, in aanleg en in onderzoek) op het openbaar domein. Een sorteerstraat is een reeks ondergrondse afvalcontainers waarin het afval per fractie kan gedeponeerd worden; enkel de zuilen ervan kunnen bovengronds waargenomen worden. Doel:Ondersteunend element naar dienstverlening en beleid van de stad Antwerpen Aanmaak:intekening, op basis van een Excelsheet
Description: Samenvatting:Lokalisatie en documentatie van de professionele en vrijwillige jeugdwerking binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. De professionele werking omvat de jeugdhuizen, jeugddiensten, jeugdcentra, muziekcentra, pleinwerking, jongerencompetentiecentra, ... De vrijwillige werking omvat de Scouts en Gidsen, Chiro, KSJ, KSA, ...Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de verschillende diensten weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Aanmaak:De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van de jeugddienst en de website van de stad Antwerpen. De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Copyright Text: Cultuur, Jeugd en Sport ism Studiedienst Antwerpen / GIS
Description: De locatie van de locaties van de brandweerkazernes kan - al dan niet in combinatie met de andere thema's omtrent veiligheid - gebruikt worden als ondersteunend instrument voor de dienstverlening en het beleid van de verschillende diensten of bedrijfseenheden.
Description: Samenvatting:Localisatie van alle begraafplaatsen op het grondgebied van de stad Antwerpen op basis van de Grootschalige Basiskaart. Deze kaart is een verfijning van de Groene Open Ruimte kaart. Doel:Deze geolaag geeft de exacte locatie van de begraafplaatsen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid, .. Aanmaak:dwg tekeningen werden in ArcGis geimporteerd en m.b.v. de gbk werden de contouren ingetekend.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de ziekenhuizen en poliklinieken weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: Samenvatting:De kaart "zone 30 gebieden" lokaliseert zone 30-gebieden in Antwerpen en de nieuwe gebieden die nu voorgesteld worden. Op basis van het al dan niet voorhanden zijn van meer gedetailleerde plannen, collegesluiten en/of gemeenteraadsbesluiten werden de betrokken zones grootschalig ingetekend. Doel:De geo-laag geeft een aanduiding van de zone 30-gebieden en de gebieden in voorbereiding en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: veiligheid, spreiding, omgevingsanalyses, kwaliteit van het wonen, … Aanmaak:In samenwerking met de afdeling 'verkeer en mobiliteit' van het Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf werden de zone 30-gebieden grootschalig ingetekend. Er werd niet alleen gekeken naar de concrete zones, maar ook het statuut van de betrokken zone en de overeenkomstige besluitvorming werden in beeld gebracht. Deze gegevens zijn belangrijk naar de interpretatie en het gebruik van de data. Enkel de zones die de status "goedgekeurd" hebben meegekregen, kunnen in dit verband beschouwd worden als formeel goedgekeurde zones 30, omdat ook het betrokken Ministerie er zijn goedkeuring aan heeft gegeven.
Description: De laag parkeertariefzones bevat alle parkeertariefzones in Antwerpen. De verschillende polygonen geven de vorm, grootte en tariefzone aan. Het doel van deze laag is de visualisatie van de parkeertariefzones, zodat deze gebruikt kunnen worden bij analyses van parkeersituaties.De inventarisatie is gebeurd op basis van terreincontrole en het gemeenteraadbesluit (jaarnummer 1213) ‘Parkeerzonering in alle districten’. De inpassing van de laag is gebeurd op basis van de grootschalige gebouwen en wegen
Description: Park and Ride zijn randparkings met connectiviteit met het openbaar vervoer. Automobilisten worden aangemoedigd om de auto op de parking achter te laten en vervolgens met het openbaar vervoer of via carpooling naar Antwerpen te reizen.Aangemaakt door Parkeerbedrijf.
Description: Samenvatting:In overleg met de ‘werkgroep antwerpen toegankelijk’ (WAT) werden assen geselecteerd waar het wenselijk is om blindegeleidelijnen te voorzien. (op basis van openbaar vervoersassen, toeristische attractiepolen, gemeenschapsvoorzieningen, instituten voor blinden en slechtzienden,…) Doel:Aandacht voor assen voor blindegeleide bij ontwerpen van het openbaar domein. Aanmaak:De assen zijn ingetekend op basis van de grootschalige basiskaart. De assen werden zoveel mogelijk getekend op voetpaden en bij oversteken op zebrapaden.
Copyright Text: Stadsontwikkeling/mobiliteit en verkeer
Description: Samenvatting:Localisatie van alle markten op het grondgebied van de stad Antwerpen op basis van de Grootschalige Basiskaart Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de markten weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid... Aanmaak:De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van de dienst ACT Markten en Foren. Er werd niet alleen gekeken naar de concrete lokatie, maar ook het niveau waarop de markt functioneert (lokaal, bovenlokaal), de marktdagen, het markttijdstip en de soort markt werden in beeld gebracht.
Description: Samenvatting:Lokalisatie en documentatie van alle door de stad beheerde overdekte sportinfrastructuur binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie, het schaalniveau en de eigendomstitel van de overdekte sportinfrastructuur weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid, … De inschaling van de sportvoorzieningen heeft geen absolute waarde: het gaat enkel om een ruwe inschatting. Aanmaak:De inventaris werd opgemaakt door de stedelijke sportdienst. Het bevat alle door de stad beheerde sportinfrastructuur, infrastructuur in concessie gegeven en privé infrastructuur. Vanwege de sterk veranderde context kan deze laatste minder volledig zijn. Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. SportOpp is de netto oppervlakte van de sportzalen of zwembaden. Capa_Zit is de maximale zitcapaciteit en Capa_Staan is de maximale staancapaciteit van de voorziening. Momenteel zijn deze waarden nog niet gekend. Gemeten opp is de netto sportoppervlakte.
Copyright Text: Stadsontwikkeling ism de Stedelijk Sportdient
Description: Samenvatting:Lokalisatie en documentatie van alle door de stad beheerde overdekte sportinfrastructuur binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie, het schaalniveau en de eigendomstitel van de overdekte sportinfrastructuur weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid, … De inschaling van de sportvoorzieningen heeft geen absolute waarde: het gaat enkel om een ruwe inschatting. Aanmaak:De inventaris werd opgemaakt door de stedelijke sportdienst. Het bevat alle door de stad beheerde sportinfrastructuur, infrastructuur in concessie gegeven en privé infrastructuur. Vanwege de sterk veranderde context kan deze laatste minder volledig zijn. Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. SportOpp is de netto oppervlakte van de sportzalen of zwembaden. Capa_Zit is de maximale zitcapaciteit en Capa_Staan is de maximale staancapaciteit van de voorziening. Momenteel zijn deze waarden nog niet gekend. Gemeten opp is de netto sportoppervlakte.
Copyright Text: Stadsontwikkeling ism de Stedelijk Sportdient
Description: Samenvatting:Locatie van een station, een halteplaats langsheen de spoorlijn van de NMBS. Doel:De locatie van de treinstations kunnen - al dan niet in combinatie met de andere thema's omtrent openbaar vervoer - gebruikt worden als ondersteunend instrument voor de dienstverlening en het beleid van de verschillende diensten of bedrijfseenheden. Aanmaak:Localiseren van de treinstations op basis van de GBKA en de midschalige Streetnet spoorlijnen
Description: De laag open ruimte gaat over open ruimtes die groen, water of verhard zijn. Bij groene ruimten gaat het over parken, straatbermen en braakgronden (> 300 m²). Maar niet over privétuinen. Bij verharde ruimten gaat het over pleinen, groene pleinen en verharde ruimten binnen groene ruimten. Maar niet over voetpaden, wegen en fietspaden.De hoofdcategorieën binnen open ruimte zijn natuurlijke ruimte, gebruiksruimte, agrarische ruimte, structuurruimte, wachtruimte, water en havenontwikkeling.Natuurlijke ruimte: groene ruimten met een natuurfunctie. Natuurlijke ruimten kunnen recreatief medegebruik kennen. Gebruiksruimte: open ruimtes die zijn ingericht voor gebruik. Agrarische ruimte: groene ruimten met agrarische functie. Dit kan landbouw, weiland en landbouwwegen zijn. Agrarische ruimte kan recreatief medegebruik kennen. Structuurruimte: groene ruimten met bufferfunctie (visuele buffer, geluidsbuffer, of buffer naar luchtkwaliteit) naar wegen of gebouwen. Structuurruimte kan ook groen zijn dat infrastructuren, van autosnelwegen tot lokale wegen en parkings, begeleidt. Structuurruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Wachtruimte: gronden wachtend op invulling. Deze ruimten kunnen projectontwikkeling, vrijliggend bedrijventerrein, grote privédomeinen,… zijn. Wachtruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Water: waterpartijen die niet deel uitmaken van andere categorieën, m.n. dokken, bevaarbare rivier, water dat meer dan 30% uitmaakt van gebruikscluster, rwzi-bekken. Havenontwikkeling: open ruimte gelegen in de haven die gererserveerd is voor havenontwikkeling.
Description: SamenvattingEen vlakkenlaag die het openbaar domein (straten, pleinen, parken) indeelt in verschillende zones.DoelDoor SB/GB gebruikt om een type gebied (park, straatbeplanting, ...), (straat)naam, district e.d. toe te kennen aan punt-, lijn- en vlakelementen in de groeninventaris. Op basis daarvan kunnen de groengegevens sneller gefiltert en/of gegroepeerd worden.Basis (aanmaak)Grotendeels aangemaakt uit de laag Terrein (wegzones en kruispuntzones), aangevuld met de contouren van alle groenzones door SB/GB beheerd. Contouren worden opgemaakt obv de kadastrale percelen en/of het opgemeten groen. Iedere straat beslaat 1 vlak, en heeft kenmerken straatnaam, type gebied(i.c. straatbeplanting), district en postcode.De grens tussen twee straten is vastgelegd obv de logica van het beheer van het groen. Andere gebieden (parken, 'tuinen' van wooncomplexen, scholen e.d. en specifieke terreinen zoals begraafplaatsen, parkingsen bufferzones) hebben vaak ook een naam.
Description: Samenvatting:Locatie van scholen van de diverse netten binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de scholen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De scholen zijn ingedeeld volgens het volgende type: basisonderwijs, secundair onderwijs, hoger onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs. Aanmaak:LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort.
Description: Samenvatting:Locatie van scholen van de diverse netten binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de scholen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De scholen zijn ingedeeld volgens het volgende type: basisonderwijs, secundair onderwijs, hoger onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs. Aanmaak:LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort.
Description: Samenvatting:Locatie van scholen van de diverse netten binnen het grondgebied van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie van de scholen weer en kan gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid. De scholen zijn ingedeeld volgens het volgende type: basisonderwijs, secundair onderwijs, hoger onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs. Aanmaak:LS verwerkt de locaties van scholen uit de stedelijk onderwijs met als basis de GBKA. SZ/DSP verwerkt jaarlijks de inventaris van Vlaamse Gemeenschap met leerlinggegevens; daaruit is een scholenlaag met hun locatie afgeleid (geocodering op basis van GBKA) Elke voorziening heeft een laagste niveau (Lgste_Niv) en een hoogste niveau (Hgste_Niv) van bereik/ uitstraling. De volgende niveaus komen aan bod: buurt (400m), wijk (800m), stadsdeel (district of postcode), stedelijk (voor heel de stad), stadsgewest, nationaal of internationaal. GrondOpp is de grondoppervlakte van het perceel. Net is het net waartoe de school behoort. Assoc_SG is de associatie of de scholengemeenschap waartoe de school behoort.
Description: Samenvatting:Overzicht van de publiek toegankelijke toiletten en urinoirs, zowel in openbare gebouwen als op het publiek domein.Aanmaak: Overzicht van alle actieve locaties aangevuld met beheersinformatie en openingstijden. Doel:Gebruikt als bron voor het toilettenplan (A 1) en voor publicatie op de website (www.antwerpen.be).
Description: De laag open ruimte gaat over open ruimtes die groen, water of verhard zijn. Bij groene ruimten gaat het over parken, straatbermen en braakgronden (> 300 m²). Maar niet over privétuinen. Bij verharde ruimten gaat het over pleinen, groene pleinen en verharde ruimten binnen groene ruimten. Maar niet over voetpaden, wegen en fietspaden.De hoofdcategorieën binnen open ruimte zijn natuurlijke ruimte, gebruiksruimte, agrarische ruimte, structuurruimte, wachtruimte, water en havenontwikkeling.Natuurlijke ruimte: groene ruimten met een natuurfunctie. Natuurlijke ruimten kunnen recreatief medegebruik kennen. Gebruiksruimte: open ruimtes die zijn ingericht voor gebruik. Agrarische ruimte: groene ruimten met agrarische functie. Dit kan landbouw, weiland en landbouwwegen zijn. Agrarische ruimte kan recreatief medegebruik kennen. Structuurruimte: groene ruimten met bufferfunctie (visuele buffer, geluidsbuffer, of buffer naar luchtkwaliteit) naar wegen of gebouwen. Structuurruimte kan ook groen zijn dat infrastructuren, van autosnelwegen tot lokale wegen en parkings, begeleidt. Structuurruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Wachtruimte: gronden wachtend op invulling. Deze ruimten kunnen projectontwikkeling, vrijliggend bedrijventerrein, grote privédomeinen,… zijn. Wachtruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Water: waterpartijen die niet deel uitmaken van andere categorieën, m.n. dokken, bevaarbare rivier, water dat meer dan 30% uitmaakt van gebruikscluster, rwzi-bekken. Havenontwikkeling: open ruimte gelegen in de haven die gererserveerd is voor havenontwikkeling.
Description: De laag open ruimte gaat over open ruimtes die groen, water of verhard zijn. Bij groene ruimten gaat het over parken, straatbermen en braakgronden (> 300 m²). Maar niet over privétuinen. Bij verharde ruimten gaat het over pleinen, groene pleinen en verharde ruimten binnen groene ruimten. Maar niet over voetpaden, wegen en fietspaden.De hoofdcategorieën binnen open ruimte zijn natuurlijke ruimte, gebruiksruimte, agrarische ruimte, structuurruimte, wachtruimte, water en havenontwikkeling.Natuurlijke ruimte: groene ruimten met een natuurfunctie. Natuurlijke ruimten kunnen recreatief medegebruik kennen. Gebruiksruimte: open ruimtes die zijn ingericht voor gebruik. Agrarische ruimte: groene ruimten met agrarische functie. Dit kan landbouw, weiland en landbouwwegen zijn. Agrarische ruimte kan recreatief medegebruik kennen. Structuurruimte: groene ruimten met bufferfunctie (visuele buffer, geluidsbuffer, of buffer naar luchtkwaliteit) naar wegen of gebouwen. Structuurruimte kan ook groen zijn dat infrastructuren, van autosnelwegen tot lokale wegen en parkings, begeleidt. Structuurruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Wachtruimte: gronden wachtend op invulling. Deze ruimten kunnen projectontwikkeling, vrijliggend bedrijventerrein, grote privédomeinen,… zijn. Wachtruimte kan een gebruiksfunctie hebben als deze toegankelijk is (zonder dat deze ruimte ingericht is voor recreatie).Water: waterpartijen die niet deel uitmaken van andere categorieën, m.n. dokken, bevaarbare rivier, water dat meer dan 30% uitmaakt van gebruikscluster, rwzi-bekken. Havenontwikkeling: open ruimte gelegen in de haven die gererserveerd is voor havenontwikkeling.
Description: Samenvatting:Localisatie en documentatie van alle speelterreinen van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de speelterreinen weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Aanmaak:Speelterreinen worden gedefinieerd als:"(speel)terreinen op het openbaar domein waar speeltoestellen voorzien zijn". Grondopp en Gemetenopp zijn dezelfde: de grondoppervlakte van het ingetekende speelterrein.
Copyright Text: Cultuur, Sport en Jeugd ism Studiedienst Antwerpen / GIS
Description: Samenvatting:Localisatie en documentatie van alle speelterreinen van de stad Antwerpen. Doel:De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de speelterreinen weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Aanmaak:Speelterreinen worden gedefinieerd als:"(speel)terreinen op het openbaar domein waar speeltoestellen voorzien zijn". Grondopp en Gemetenopp zijn dezelfde: de grondoppervlakte van het ingetekende speelterrein.
Copyright Text: Cultuur, Sport en Jeugd ism Studiedienst Antwerpen / GIS
Description: De geo-laag geeft de exacte locatie en bijkomende informatie van de speelbossen weer. Ze kan onder meer gebruikt worden in functie van ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.
Copyright Text: Cultuur, Sport en Jeugd ism Studiedienst Antwerpen / GIS
Description: Openbaar vervoer: localisatie van de tramlijnen. Per lijn wordt aangegeven over welke tramverbinding het gaat en volgens welke richting deze tram rijdt.
Description: Samenvatting:Deze laag bevat de locaties van alle bij de stad gekende opvanginitiatieven.Doel:Deze laag is een bron voor raadpleging en analyse van bereik- en tekortzones en kan in de viewer Stad in Kaart geraadpleegd worden.Aanmaak:Op basis van bijhouding door de dienst Regie Kinderopvang, deels in eigen beheer, deels na bevraging van de verschillende diensten voor Onthaalouders.
Copyright Text: Regie Kinderopvang ism Studiedienst
Description: Samenvatting:Deze laag bevat de locaties van alle bij de stad gekende opvanginitiatieven.Doel:Deze laag is een bron voor raadpleging en analyse van bereik- en tekortzones en kan in de viewer Stad in Kaart geraadpleegd worden.Aanmaak:Op basis van bijhouding door de dienst Regie Kinderopvang, deels in eigen beheer, deels na bevraging van de verschillende diensten voor Onthaalouders.
Copyright Text: Regie Kinderopvang ism Studiedienst
Description: Samenvatting:Deze laag bevat de locaties van alle bij de stad gekende opvanginitiatieven.Doel:Deze laag is een bron voor raadpleging en analyse van bereik- en tekortzones en kan in de viewer Stad in Kaart geraadpleegd worden.Aanmaak:Op basis van bijhouding door de dienst Regie Kinderopvang, deels in eigen beheer, deels na bevraging van de verschillende diensten voor Onthaalouders.
Copyright Text: Regie Kinderopvang ism Studiedienst
Description: Samenvatting:Deze laag bevat de locaties van alle bij de stad gekende opvanginitiatieven.Doel:Deze laag is een bron voor raadpleging en analyse van bereik- en tekortzones en kan in de viewer Stad in Kaart geraadpleegd worden.Aanmaak:Op basis van bijhouding door de dienst Regie Kinderopvang, deels in eigen beheer, deels na bevraging van de verschillende diensten voor Onthaalouders.
Copyright Text: Regie Kinderopvang ism Studiedienst
Description: Samenvatting:Deze laag bevat de locaties van alle bij de stad gekende opvanginitiatieven.Doel:Deze laag is een bron voor raadpleging en analyse van bereik- en tekortzones en kan in de viewer Stad in Kaart geraadpleegd worden.Aanmaak:Op basis van bijhouding door de dienst Regie Kinderopvang, deels in eigen beheer, deels na bevraging van de verschillende diensten voor Onthaalouders.
Copyright Text: Regie Kinderopvang ism Studiedienst
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de woon-zorgcentra weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het woon- en zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.In een woon-zorgcentrum of ‘WZC’ kunnen bejaarden terecht die wegens een langdurige aandoening, sterk afhankelijk zijn van de hulp van derden om dagelijkse levenshandelingen te kunnen verrichten. Deze zorgbehoevendheid kan zich zowel situeren op fysisch als op psychisch vlak. De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de lokale dienstencentra weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Lokale dienstencentra bieden o.a. informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aan. Die activiteiten zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheiden het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Een lokaal dienstencentrum richt zich in het bijzonder tot personen in een beginnende zorgsituatie. Zo bieden de lokale dienstencentra ook hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven (kapper, hulp bij het wassen, voetverzorging en andere hygiënische zorgen, warm eten, boodschappenhulp, buurthulp en vervoer).De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de centra voor kortverblijf weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het woon- en zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Een centrum voor kortverblijf biedt tijdelijk verzorging en opvang aan ouderen. Als oudere verblijft men er dag en nacht of alleen ‘s nachts. Ze zijn verbonden aan een woon-zorgcentrum en de dienstverlening is er grotendeels hetzelfde. Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de serviceflats weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het woon- en zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Eenserviceflatcomplexis een voorziening die bestaat uit een of meerdere gebouwen die functioneel een geheel vormen. Personen die zorgbehoevend zijn en personen vanaf 65 jaar of ouder kunnen er zelfstandig verblijven in individuele aangepaste wooneenheden. Zij kunnen facultatief een beroep op ouderenzorg doen. ‘Assistentiewoningen’ zijn een andere benaming voor serviceflats. Op basis van een aantal karakteristieken van de flat en de relatie met zorgmogelijkheden worden dergelijke flats al dan niet erkend als ‘assistentiewoning’ door de Vlaamse gemeenschap. De bewoners van zowel de erkende als niet-erkende assistentiewoningen kunnen een beroep doen op basiszorgaanbod die nabij de woning wordt voorzien.De meeste serviceflats zijn huurflats; een minderheid van deserviceflats zijn koopflats. Het onderscheid is niet zichtbaar in deze geo-laag.
Copyright Text: De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de centra voor kortverblijf weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het woon- en zorgpatrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Een centrum voor kortverblijf biedt tijdelijk verzorging en opvang aan ouderen. Als oudere verblijft men er dag en nacht of alleen ‘s nachts. Ze zijn verbonden aan een woon-zorgcentrum en de dienstverlening is er grotendeels hetzelfde. Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangevuld met gegevens van Zorgbedrijf Antwerpen en de koepelverenigingen residentiële ouderenzorg Zorgnet Vlaanderen, Ferubel (Federatie van Private Rusthuizen België) en FOS (Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg). De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: Heb je vragen over wonen, energie, verbouwen, kopen, huren of verhuren van een gebouw? Of over ontharden, vergroenen en hergebruik of infiltratie van regenwater? Loket Wonen en Energie helpt je verder. Vraag advies aan via dit formulier. Boek je liever meteen een afspraak? Neem een kijkje op www.antwerpen.be/loket-wonen-energie.
Lukt het niet om een afspraak te maken of heb je een vraag? • Het loket is telefonisch bereikbaar:
o maandag van 9 tot 12.30 uur. o Van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. • Het loket is fysiek bereikbaar op de locatie in het Ecohuis (Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout)
o Dinsdag: 9 tot 20 uur
o Woensdag tot vrijdag: 8 tot 16.30 uur
o Om de twee weken op zaterdag: 9 tot 13 uur
Description: Samenvatting:Al de papiermanden op de openbare weg. De dataset bevat papiermanden van gans het grondgebied Stad Antwerpen. Type papiermand volgens goedgekeurd straatmeubulair. Doel:Ondersteunend element naar dienstverlening en beleid van Stad Antwerpen Aanmaak:Punten op terrein ingegeven door gebruik te maken van een tablet-pc. De basis voor het ingeven van deze punten is de GBKA.
Copyright Text: Stads- en buurtonderhoud/stadsreiniging
Description: Overzicht van alle zalen en ruimtes die bij de stedelijke diensten in Zaalzoeker gekend zijn. Mogelijke publicatielagen zijn feestruimten, fuifruimten, hobbyruimten, jeugdfuifruimten, repetitieruimten, muziekrepetitieruimten, sportruimten en vergaderruimten. Als bijkomende informatie wordt de capaciteit getoond.ps de adresinformatie zit in de publicatielaag 'Zaalzoeker_Panden'.
Description: Overzicht van alle zalen en ruimtes die bij de stedelijke diensten in Zaalzoeker gekend zijn. Mogelijke publicatielagen zijn feestruimten, fuifruimten, hobbyruimten, jeugdfuifruimten, repetitieruimten, muziekrepetitieruimten, sportruimten en vergaderruimten. Als bijkomende informatie wordt de capaciteit getoond.ps de adresinformatie zit in de publicatielaag 'Zaalzoeker_Panden'.
Description: Parkeerautomaten waar je een dagpas kan kopen waarmee je toegang krijgt tot de Lage-emissiezone indien je wagen niet binnen mag volgens de voorwaarden.
Description: De geo-laag geeft de exacte lokaties van de sociale centra weer en kan gebruikt worden in functie van het beheer van het patrimonium en ruimtelijke analyses in combinatie met andere informatie: spreiding, omgevingsanalyses, bereikbaarheid.Een sociaal centrum is een aanspreekpunt voor elke inwoner van Antwerpen m.b.t. sociale problematiek (o.a. financiële problemen/schulden).De inventarisatie gebeurde op basis van de gegevens van het OCMW Antwerpen. De adresvelden werden gebruikt om de instellingen te koppelen aan de Grootschalige basiskaart.
Description: Deze laag bestaat uit onbebouwde ruimte van het openbaar domein, namelijk pleinen. In Antwerpen bevinden zich vele pleinen, zoals Koningin Astridplein, Groenplaats en Grote Markt.De laag is voornamelijk gebouwd op data uit verschillende bestaande lagen, zoals de open ruimte laag, AGEV_locaties en het Wegenregister
Description: Samenvatting:Dit zijn gebieden in Antwerpen die op bestemmingsplannen (gewestplan, BPA's, RUP's) zijn aangeduid als zones met hoge Culturele, Historische en Esthetische waarde (afgekort dus CHE), waarbij de wenselijkheid van behoud voorop wordt gesteld. Doel:In CHE-gebieden zijn verbouwingen of nieuwbouwprojecten onderworpen aan bijzondere voorwaarden. Deze voorwaarden zijn gericht op behoud, maar dat wil niet zeggen dat elke verandering in de omgeving per definitie wordt tegengehouden. Het is wel de bedoeling dat er in de CHE-gebieden extra voorzichtig wordt omgesprongen met het bouwkundig patrimonium. Als een bouwheer plannen heeft voor een verbouwing of een nieuwbouw binnen een CHE-gebied, dan kan monumentenzorg vragen een CHE-rapport op te stellen. Een medewerker van de dienst monumentenzorg komt ter plaatse en heeft een gesprek met de architect en/of de bouwheer over de geplande werken. Op basis daarvan wordt de inhoud en de omvang van de studie bepaald Aanmaak:- CHE_gebied op basis van Gewestplanbestemming : sdedactua.THEMA.GWP_BESTEMMING met definition query: (HOOFDCODE IN ('0101','0103','0914','1610') OR OVER_ = '1602') AND DATUM_E IS NULL - CHE_gebied op basis van BPA_RUP_grondvlak : sdedgeo.LAAG.BPA_RUP_GRONDVLAK met definition query: (SVNAAM LIKE '%erfgoed%' or SVNAAM LIKE '%historisch%'or SVNAAM LIKE '%esthetisch%' or SVNAAM LIKE '%waardevol%' or SVNAAM LIKE '%beschermd%' or hoofdcode = '00101') AND EINDDATUM IS NULL - CHE_gebied op basis van BPA_RUP_overdrukvlak : sdedgeo.LAAG.BPA_RUP_OVERDRUK met definition query: (SVNAAM LIKE '%erfgoed%' or SVNAAM LIKE '%historisch%'or SVNAAM LIKE '%esthetisch%' or SVNAAM LIKE '%waardevol%' or SVNAAM LIKE '%beschermd%' or hoofdcode = '00101') AND EINDDATUM IS NULL Voor gemeentelijke (Antwerpse) RUPs is de afspraak gemaakt 'CHE-gebied' in de overdruklaag te steken met hoofdcode '00101' (cfr. code '0101' in GWP). Om ook de mogelijke CHE-gebieden in provinciale en gewestelijke RUPs te ondervangen wordt de query op het veld 'svnaam' toegevoegd.
Description: Samenvatting:In een aantal winkelstraten moeten bewoners net als bezoekers tijdens de winkeluren een blauwe parkeerschijf leggen of betalen om te parkeren. Ook als zij een bewonersvergunning hebben.Doel:Overzicht van straten waar het winkelstraatprincipe geldt.Aanmaak:Intekening op basis van reglement met GRB als referentie.
Description: Op 12 mei 2017 beslisten stad Antwerpen en Imec om een Smart Zone in te richten in het centrum van de stad (Sint Andries). Met de Smart Zone willen beide innovatie en samenwerking stimuleren tussen de verschillende lokale en internationale betrokken actoren (bedrijven, burgers, kennisinstellingen en de overheid). De doelstelling is om Internet Of Things-diensten, toepassingen en technologieën te creëren, te testen en te valideren in een neutrale, real-life smart city-omgeving. Meer bepaald, heeft de Smart Zone heeft drie doelstellingen voor ogen:1. Een technologie en living lab waar slimme technologieën worden getest en op elkaar afgestemd, dit in nauw overleg met de betrokken actoren (zoals de burgers en bedrijven in de buurt). Een innovatie hub dus waar nieuwe technologie zich kan waarmaken en slimme oplossingen worden bedacht voor de stedelijke uitdagingen waar we voor staan.2. Een demozone: waar burgers aan den lijve kunnen ondervinden wat slimme technologie betekent, wat dit voor hen kan opleveren maar ook een zone waar bedrijven hun nieuwste technologie kunnen tonen ten aanzien van burgers/klanten. Lokale actoren zoals burgers en winkelverenigingen zullen ook worden bevraagd naar het gebruikersgemak van de technologie via een living lab methode.3. Een uitstalraam om andere Vlaamse, Europese en zelfs internationale steden te tonen waar de stad mee bezig is en om als innovatie hub bedrijven van ver aan te trekken.
Description: Samenvatting:Begrenzing van de districten, de indeling van het grondgebied van de stad Antwerpen met eigen bevoegdheid op lokaal vlak. Doel:De dataset vormt de grootschalige basis van het Geografisch Informatie Systeem van de stad Antwerpen, als ondersteunend instrument voor de dienstverlening en het beleid van de verschillende diensten of bedrijfseenheden. Aanmaak:De districtsgrens werd bepaald op basis van de midschalige districtsgrens en waar nodig gecorrigeerd op basis van de gebouwen, percelen en wegen uit de grootschalige basiskaart. De begrenzing van de districten met de aanpalende gemeenten valt samen met de stadsgrens.
Description: Samenvatting:De laag parkeertariefzones bevat alle parkeertariefzones in Antwerpen. De verschillende polygonen geven de vorm, grootte en tariefzone aan. Het doel van deze laag is de visualisatie van de parkeertariefzones, zodat deze gebruikt kunnen worden bij analyses van parkeersituaties.Doel:Overzicht van de verschillende parkeertariefzones die van kracht zijn op het Antwerpse grondgebied.Aanmaak:De inventarisatie is gebeurd op basis van terreincontrole en het gemeenteraadbesluit (jaarnummer 1213) ‘Parkeerzonering in alle districten’. De inpassing van de laag is gebeurd op basis van de grootschalige gebouwen en wegen.
Description: Samenvatting:Parkeerautomaten waar je een dagpas kan kopen waarmee je toegang krijgt tot de Lage-emissiezone indien je wagen niet binnen mag volgens de voorwaarden.Doel:Overzicht van parkeerautomaten met de LEZ app.Aanmaak:Automatisch afgeleid van de laag Parkeerautomaten op basis van attribuut LEZ."Deze data wordt dagelijks bijgehouden en is dus steeds up to date. "
Description: Samenvatting:De zone waarin je moet wonen om een bewonerskaart te kunnen aanvragen voor een bepaalde zone.Doel:Deze laag informeert over de locaties waar burgers een bewonerskaart kunnen aanvragen voor een bepaalde zone.Aanmaak:Intekening op basis van parkeerreglement.
Description: Buurtsport maakt het in dertien aandachtswijken mogelijk om te sporten of bewegen in de eigen wijk. Op de kaart zie je waar de 13 aandachtswijken liggen.
Description: De dienst levensbeschouwingen-erediensten verzamelt gegevens over alle actieve geloofsgemeenschappen in Antwerpen. Dit als voorwaarde om het bestuursakkoord te realiseren waarbij de stad een integraal beleid voert rond locatie, vergunning en beheer van gebedsruimtes met aandacht voor de religieuze vrijheden maar ook voor de impact op de wijk en de omwonenden. Brandveiligheid, geluid, mobiliteit en ruimtelijke veiligheid zijn hierbij belangrijke criteria. Doel van dit centrale overzicht is enerzijds intern beleid te voeren rond publiek toegankelijke infrastructuur, anderzijds deze informatie te ontsluiten voor een extern publiek. Geïnteresseerden kunnen zelf opzoeken wie de in hun stad of buurt actieve geloofsgemeenschappen zijn. De gis-laag bevat informatie over adres, type (rooms-katholiek, protestants, joods, islamitisch,…), subtype (strekking, denominatie of nationaliteit), vzw-nummer, website en taal eredienst.
Description: Een aantal plaatsen in de stad worden veel gebruikt of zijn geschikt voor de organisatie van openbare evenementen. Op termijn willen we praktische informatie over het gebruik van deze locaties opnemen. De huidige gegevens zijn indicatief en onder voorbehoud. De data worden regelmatig bijgewerkt en ontbrekende locaties toegevoegd. Omdat er volop gebouwd wordt in de stad kan het zijn dat locaties niet beschikbaar zijn op een zeker moment.
Description: In Antwerpen zijn er heel wat verschillende wandelroutes.Deze laag bevat verschillende wandelroutes, zoals de routes van Trage Wegen en wandelingen in de groenlandschappen in Antwerpen.
Description: Samenvatting:De bestaande en geplande sorteerstraten (de uitgevoerde, in aanleg en in onderzoek) op het openbaar domein. Een sorteerstraat is een reeks ondergrondse afvalcontainers waarin het afval per fractie kan gedeponeerd worden; enkel de zuilen ervan kunnen bovengronds waargenomen worden. Doel:Ondersteunend element naar dienstverlening en beleid van de stad Antwerpen Aanmaak:intekening, op basis van een Excelsheet
Description: In Antwerpen zijn er heel wat verschillende wandelroutes.Deze laag bevat verschillende wandelroutes, zoals de routes van Trage Wegen en wandelingen in de groenlandschappen in Antwerpen.
Description: Betekenis schoolstraten: Aan het begin en he einde van de schooldag wordt de straat een half uurtje afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een vrijwilliger zet een hek aan het begin en het einde van de straat. Auto’s kunnen er dan even niet in, fietsers en voetgangers wel.Auto’s die al in de straat geparkeerd stonden mogen de straat wel uitrijden. Wanneer de hekken weg zijn mag iedereen de straat weer opnieuw inrijden.
Description: Deze,laag is gemaakt in kader van het groenplan Deurne en bestaat uit het district Deurne opgedeeld in een aantal wijken waarin een link staat naar een pdf van het groenplan van de desbetreffende wijk en een link naar de algemene pdf van Groenplan Deurne.
Description: Een AED (Automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Dit bestand toont alle locaties waar stad Antwerpen een AED heeft in beheer bij een stadsdienst. AED's geplaatst door andere organisaties vindt je hier niet op.
Copyright Text: Stad Antwerpen | SD | Welzijn | Gezondheid
Description: Zitbanken worden sinds jaar en dag voorzien op pleinen en straten, in parken en perken, onder bomen en langskaden. Dit meubilair maakt van het openbaar domein een publieke ruimte, zorgt voor het onderscheid tussenstraat en steenweg; het maakt van de buitenruimte een ruimte waar het aangenaam is om te zitten, te rusten,te communiceren, te observeren of zelfs te spelen.De stad Antwerpen plaatste jarenlang ‘centaure’- zitbanken. Deze bleek een uitermate onderhoudsvriendelijkebank vanwege haar eenvoudige samenstelling met een minimum aan onderdelen. Met dit gegeven in hetachterhoofd ontstond een standaard die voldeed aan een hoog eisenpakket, gaande van onderhoudbaarheidover functionaliteit tot budgetvriendelijkheid. Deze standaard bank blijft behouden, de mogelijke variatiesworden zelfs nog uitgebreid.
Description: Dropzones van e-steps en e-scooters. Zones waar bij voorkeur e-steps en e-scooters achtergelaten worden.Deze data wordt dagelijks bijgehouden en is dus steeds up to date.
Copyright Text: Stadsontwikkeling/Mobiliteit/Mobiliteit en Parkeren
Description: Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers.Trage Wegen vzw heeft in opdracht van de stad de trage wegen in Antwerpen geïnventariseerd. Vervolgens zijn de trage wegen door de stad geïntegreerd in het Wegenregister, het middenschalig referentiebestand van de wegen in Vlaanderen.
Description: Locaties in stad Antwerpen waar Straatvrijwilligers rode zakken voor zwerfvuil kunnen ophalen. Op vertoon van de straatvrijwilligersbadge, kunnen maximaal 2 rollen per keer opgehaald worden.
Copyright Text: Ondernemen en Stadsmarketing | Marketing en Communicatie (team Straatvrijwilligers, dienst Verbinding, afdeling Gemeenschapsvorming, Sociale Dienstverlening) i.s.m. Studiedienst/GIS
Description: Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. De kleurcodes geven die verschillende manieren van aanpak weer. In de bijgevoegde plannetjes verneemt u welke fietspaden geruimd worden.Verschillende wintertypecodes in het sneeuw- en ijzelplan:Wintertype GEEL (minste sneeuw/ijzel): De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en fietspaden op gewestwegen.Wintertype ORANJE: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en de meest gebruikte fietspaden. Wintertype ROOD preventief: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer en de fietspaden.Wintertype ROOD algemeen (meeste sneeuw/ijzel): Algemene inzet voor het sneeuwvrij houden van bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer, kleinere wijkwegen en fietspaden.Toelichting wintertypes:GEEL: kans op lichte wintertoestand:Kans op sporadische vorming van enkele rijmplekkenKans op lichte sneeuwval zonder veel gevolgenKans op vorming van enkele geïsoleerde, aanvriezende mistbankenORANJE: kans op matige wintertoestandKans op vorming van rijm- of ijsplekkenKans op lichte sneeuwvalKans op aanvriezende mistROOD: kans op zware wintertoestandGrote kans op sneeuwval of op ijzel die het verkeer in belangrijke mate kunnen hinderenLangdurige sneeuwval
Description: Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. De kleurcodes geven die verschillende manieren van aanpak weer. In de bijgevoegde plannetjes verneemt u welke fietspaden geruimd worden.Verschillende wintertypecodes in het sneeuw- en ijzelplan:Wintertype GEEL (minste sneeuw/ijzel): De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en fietspaden op gewestwegen.Wintertype ORANJE: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en de meest gebruikte fietspaden. Wintertype ROOD preventief: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer en de fietspaden.Wintertype ROOD algemeen (meeste sneeuw/ijzel): Algemene inzet voor het sneeuwvrij houden van bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer, kleinere wijkwegen en fietspaden.Toelichting wintertypes:GEEL: kans op lichte wintertoestand:Kans op sporadische vorming van enkele rijmplekkenKans op lichte sneeuwval zonder veel gevolgenKans op vorming van enkele geïsoleerde, aanvriezende mistbankenORANJE: kans op matige wintertoestandKans op vorming van rijm- of ijsplekkenKans op lichte sneeuwvalKans op aanvriezende mistROOD: kans op zware wintertoestandGrote kans op sneeuwval of op ijzel die het verkeer in belangrijke mate kunnen hinderenLangdurige sneeuwval
Description: Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. De kleurcodes geven die verschillende manieren van aanpak weer. In de bijgevoegde plannetjes verneemt u welke fietspaden geruimd worden.Verschillende wintertypecodes in het sneeuw- en ijzelplan:Wintertype GEEL (minste sneeuw/ijzel): De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en fietspaden op gewestwegen.Wintertype ORANJE: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en de meest gebruikte fietspaden. Wintertype ROOD preventief: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer en de fietspaden.Wintertype ROOD algemeen (meeste sneeuw/ijzel): Algemene inzet voor het sneeuwvrij houden van bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer, kleinere wijkwegen en fietspaden.Toelichting wintertypes:GEEL: kans op lichte wintertoestand:Kans op sporadische vorming van enkele rijmplekkenKans op lichte sneeuwval zonder veel gevolgenKans op vorming van enkele geïsoleerde, aanvriezende mistbankenORANJE: kans op matige wintertoestandKans op vorming van rijm- of ijsplekkenKans op lichte sneeuwvalKans op aanvriezende mistROOD: kans op zware wintertoestandGrote kans op sneeuwval of op ijzel die het verkeer in belangrijke mate kunnen hinderenLangdurige sneeuwval
Description: Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. De kleurcodes geven die verschillende manieren van aanpak weer. In de bijgevoegde plannetjes verneemt u welke fietspaden geruimd worden.Verschillende wintertypecodes in het sneeuw- en ijzelplan:Wintertype GEEL (minste sneeuw/ijzel): De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en fietspaden op gewestwegen.Wintertype ORANJE: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten en de meest gebruikte fietspaden. Wintertype ROOD preventief: De stadsdiensten strooien preventief op bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer en de fietspaden.Wintertype ROOD algemeen (meeste sneeuw/ijzel): Algemene inzet voor het sneeuwvrij houden van bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, 100 spoeddiensten, grote wijkwegen, de routes van het openbaar vervoer, kleinere wijkwegen en fietspaden.Toelichting wintertypes:GEEL: kans op lichte wintertoestand:Kans op sporadische vorming van enkele rijmplekkenKans op lichte sneeuwval zonder veel gevolgenKans op vorming van enkele geïsoleerde, aanvriezende mistbankenORANJE: kans op matige wintertoestandKans op vorming van rijm- of ijsplekkenKans op lichte sneeuwvalKans op aanvriezende mistROOD: kans op zware wintertoestandGrote kans op sneeuwval of op ijzel die het verkeer in belangrijke mate kunnen hinderenLangdurige sneeuwval
Description: Hier vind je een overzicht per district van "rolstoel" toegankelijke toiletten in Antwerpen.https://www.antwerpen.be/info/655b7e175147c1001335f016/overzicht-toegankelijke-toiletten-in-antwerpen
Copyright Text: Ilse Van Steenlandt | Communicatiespecialist kernteam Sociale Dienstverlening stad Antwerpen | Ondernemen en Stadsmarketing | Marketing en Communicatie Data bijgewerkt door SSO GIS
Description: Samenvatting:Parkeerplaatsen voor personen met een handicap in Antwerpen.Doel:Overzicht parkeerplaatsen voor mensen met een handicap in Antwerpen.Aanmaak:Via verkeersborden.